måndag 8 december 2014

Om läkarbloggen


Hej!
Mitt namn är Manne och har precis påbörjat min specialisttjänstgöring som läkare i allmänmedicin. 

Jag har ett stort intresse för idrottsskador och rörelseorganen och kommer under min St-tjänstgöring utbilda mig inom ortopedisk Medicin via OMI (Orthopaedic Medicine Internationale) http://www.ominorden.com/

Bloggen kommer vända sig till vanliga idrottsintresserade personer som vill veta mer om idrottsskador, läkare som vill förkovra sina kunskaper inom området, och för allmänheten som vill få insyn om min specialisttjänstgöringen som allmänläkare. Man kommer därför som följare av bloggen få möjlighet att ta del av intressanta inlägg som berör hälsa och medicin från mina utbildningar och kurser. 

Lite mer om mig och läkarbloggen:
Jag har idrottat sedan 6 års ålder. Allt från tennis, boxning och beachvolleyboll. Det har alltid varit en stor del av mitt liv! På senare år har det mest blivit skador mer än träning. Det har skapat stor frustration och irritation. Som läkare har man i första hand inte velat söka hjälp utan hoppats på att skadan ska gå över, men när man sökt hjälp har man inte alltid fått en rätt diagnos. Kombinationen; intresset för idrott, mina skador, och professionen som läkare har varit en drivkraft att läsa på och lära mig mer om just idrottsskador. Tanken med bloggen är att personer i samma situation ska få lite tips och vägledning om olika idrottsskador!

Just nu jobbar jag som läkare på Löddeköpineg Vårdcentral utanför Lund! Jag har slutfört halva min specialistutbildning och större delen OMI-utbildningen. Det blir en spännande resa, som ni får ta del av.

Manne Ataian

3 kommentarer:

  1. Kul att följa dig, och lycka till!!
    Beata

    SvaraRadera
  2. Härligt att du blir specialt i allmänmedicin! Välkommen önskar Lotti

    SvaraRadera
  3. I found many informative article but this article is full of information and well written, and i am so excited to read this.. Thanks a lot
    smärta

    SvaraRadera